Strujni razdelnici nove generacije

Strujni razdelnici zbog kojih ćete reći zdravo razvodnim kutijama

Novi strujni razdelnici omogućavaju paralelne signalne i vodove napajanja, skraćujući vreme instalacije i umanjujući troškove. Izrađeni u visokom stepenu zaštite, IP68 i veoma kompaktnih dimenzija, lako se montiraju na teško dostupnim mestima, u malom prostoru i otporni su na negativne uticaje (voda, vlaga, prašina i sl.)

Ova porodica, obogaćena je novim proizvodima koji u kombinaciji sa utičnim konektorima omogućavaju paralelno grananje, zamenjujući uobičajene rezvodne kutije.
Mogu se naći sa 4 i 5 polova, a kod naizmenične struje se mogu koristiti do 17,5A i 500V. Napajanje, signalni vodovi, osvetljenje, oprema niskog napona, napajanje motora, potopne pumpe, sistemi za prenos energije…, samo su neke od primena.

Skladnost i izdržljivost

Strujni razdelnici iz ove serije sadrže centralni blok skladnih i bitno manjih dimenzija u odnosu na klasične razvodne kutije istog broja polova.
Jedan ulazni i tri izlazna konektora mogu se za zatvoriti odgovarajućim završnicama ukoliko nisu u upotrebi.
Otporni su na vodu pod pritiskom, vlagu, prašinu i druge štetne uticaje u stepenu zaštite IP68.
Pored toga, otporni su na UV zrake, korozivne elemente i trošenje usled protoka vremena.
Mogu se naći i u xDRY® izvedbi koja garantuje potpunu zaštitu od vlage, čak i od kondezacije na samom kablu.

Zbog čega su ovi razdelnici sve češći izbor

Ako ih poredimo sa standardnim razvodnim kutijama, instalacija strujnih razdelnika je dosta brža. Način ožičenja je takođe dosta brži, a zbog načina povezivanja centralnog bloka i priključaka, olakšana je demontaža i ponovno povezivanje.
Ovo posebno pojednostavljuje zamenu neispravnih uređaja. Konektor se jednostavno odvoji na mestu spoja koje se privremeno zatvori odgovarajućom završnicom, izvrši se zamena i ponovo se poveže po jednostavnom plug&play principu.
Na kraju, strujni razdelnici značajno redukuju vreme i troškove rada, olakšavaju i pojeftinjuju instalaciju i održavanje instalacija.